Saturday 25 May 2013

Garam Buluh terbaik!

Salam all.. 

Hope you all have your great day today. Ayu nak amik kesempatan jugak nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Keaamatan & Selamat Menyambut Hari Gawai to all Malaysian especially to all Sarawakian & Sabahan families & friends.

Seperti semua perayaan mesti akan banyak dihidangkan makanan yang sedap-sedapkan. Nak lagi sekarang cuti sekolah..kebanyakkan keluarga akan pergi bercuti & majlis perkahwinan pun banyak diadakan.
Masa ini lah orang akan makan semahunya..iyerlah dgn rendang lagi,nasi minyak,lauk yg sedap-sedap.. ohhh meleleh air liur..huhu.

Tapi masa ini jugak lah penyakit-penyakit timbul. Sebab kenapa? Sebab tak jaga pemakanan kita. Timbullah darah tinggi,kencing manis segalakan.

So hari nie Ayu nak kenalkan korang semua dengan Garam Buluh. Aper Garam Buluh nie? Macam mana cara pengambilan nya? Jangan risau Ayu akan explain satu-satu ek.




Keistimewaan
  • 100% dari bahan semulajadi
  • Mengandungi 76 jenis zat galian (mineral)
  • Bersifat alkali
  • Anti Okisdan
  • pH 10-11
  • Mempunyai tenaga bio
 
Fungsi
  • Menuetralkan asid didalam badan
  • Menuetralkan bahan kimia didalam badan
  • Membuang toksin didalam badan (sesuai untuk detox)
  • Membantu menyerap vitamin
  • Memberi lebih tenaga pada tubuh badan
  • Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

Sukatan
  • Orang sihat - 1 hingga 2 paket sehari
  • Darah tinggi,asma,lelah,semput,angin ahmar,masalah tulang,masalah jantung & buah pinggang - 1 paket sehari
  • Kencing manis - 2 hingga 3 paket sehari
 
Bancuhan : Boleh dibancuh dengan semua jenis minuman kecuali air berkarbonat,minuman kordial & minuman keras.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nak tanya lebih detail boleh contact Ayu kat
013-8075490.

Happy holiday all!








 

No comments:

Post a Comment